Norra Cypern område

Norra Cypern område

Köpa fastighet Utomlands - Norra Cypern

Publicerad: 22/5, 2018

Köpa fastighet Utomlands - Norra Cypern

Norra Cypern är helt fantastiskt, en upplevelse jag inte trodde överhuvudtaget första gången jag åkte ner. Jag hade en tro om att det skulle vara ett helt outvecklat land där allt ligger långt efter men där hade jag helt fel.

Mycket trevliga och hjälpsamman människor, rent och fräscht, billigt, mycket god mat och här får du värme då Cypern har sol nästan året runt. Dem har nästan ingen kriminalitet alls i detta land.

Det är mycket skandinavier som söker sig hit för att framförallt köpa sig ett boende eller bara för en ren investering. Då detta är mycket gynnsamt just nu då landet byggs upp för att möta den stora efterfrågan. Många som kommer ner till Norra Cypern för första gången väljer många gånger att bosätta sig här. Du får en hög livskvalité tillsammans med låga levnadskostnader så blir det en perfekt kombination

Det finns milslånga sandstränder och du kan snorkla i det mycket klara vattnet, miljön är otroligt fin där du oftast ser havet i en riktning och bergskedjor i den andra riktningen vilket gör lanskapet helt fantastiskt. Sportaktiviteter finns i olika former Golf (18-håls golfbana, Korineum Golf & Beach Resort) och olika vattensportsaktiviter.

Det finna många nya stora Casinos på ön som man kan besöka och både spela, äta och bada.

Lite fakta om Norra Cypern:

Norra Cypern har fem distinkta regioner som erbjuder något för alla smaker och aktiviteter! Geografi varierar från höga berg till platta inre slätter.

Kyrenia-området. Den kända hamnstaden Kyrenia (Girne) med sina kullerstensgator, underbara vattenkaféer och fantastiska venetianska slott stöds av Beşparmaks dramatiska skidbackar, eller Femfingerbergen, i norr. I närheten av Bellapais Abbey med dess fantastiskt bevarade 14th Century Abbey och charmiga hantverksbutiker och kaféer är en "måste-se" för besökare.

Güzelyurt (Morphou) -området. Detta område är smalare och mer jordbruk med sina berömda citrusplantor i väst och foten av Troodosbergen stiger upp bakom den. Tillträde till söder och skidåkning är lätt härifrån. Området är en mycket oförstörd region, rik med gamla arkeologiska platser (inklusive ruinerna av Soli och Vouni Palace) och lokal kultur.

Karpaz halvön. Den helt orörda karpazregionen (känd som "panhandle" på grund av dess handtag) - en spektakulär fingerformad halvö i öst, har Iskele som huvudstad. Här kan besökare ta dagsutflykter till öns bästa stränder - mil av orörda sanddyner. Vilda åsnor, getter och andra djurliv vimlar.

Farmagusta. Utomhusmuseet i Famagusta (Gazimağusa) slott och dess tillhörande historiska platser på den östra kusten har listats som en viktig arvplats av World Monument Fund. Det är omgivet av sandstränder.

Nicosia (Lefkoşa), är en fascinerande stad att utforska och den enda återstående delade staden i världen - med gränsövergången som ger obegränsade korsningar för alla EU-medborgare.

Övrigt:

Flygplatser
Det finns 3st flygplatser på Cypern: Larnaca och Paphos på södra sidan och Ercan på norra sidan.

Levnadskostnader
Norra Cypern erbjuder dig en hög livskvalitet till en mycket lägre kostnad än andra europeiska medelhavsländer. De har mycket lokala livsmedel som frukt och grönsaker som är billiga.
Och även fastighetspriser är mycket låga i jämförelse med såväl södra Cypern som med andra Medelhavsländer.

Valutan
Den officiella valutan är i turkiska lira (TL). Även valutor som brittiska pund, US-dollar och euro accepteras idag. Man kan även betala med kort på dem flesta ställena idag.

Köra bil på Cypern
Hyrbilar är mycket lättillgängliga och kostar från ca £6-8 per dag att hyra. Och på Cypern kör man på vänster sida.

Sjukhus
Norra Cypern har många nya sjukhus och tandvårdskliniker. Tidsbokning kan göras utan dröjsmål, och personal är vänlig och hjälpsam.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK